Home » Ontwikkeling van medewerkers

Ontwikkeling van medewerkers

Hoe zou het zijn als alle medewerkers in de organisatie hun werk goed doen? En dat ze ook gemotiveerd zijn om dat werk te doen?
Als iedereen op de juiste plek zit en zich, met de ondersteuning van leidinggevende, verder ontwikkelt dan merk je dat direct in de werksfeer.

Hoe krijg je het voor elkaar dat medewerkers zich op deze manier ontwikkelen?

Je begint met in kaart brengen van hoe het er nu voor staat met je personeel. Vlootschouw is hierbij een zeer nuttig instrument en een goede vlootschouw begint met een strategie. Welke competenties heb je in de toekomst nodig en welke ontwikkelingstrajecten horen daarbij? Een eerlijke en transparante evaluatie is daarbij essentieel.

Vervolgstappen kunnen variƫren van een talentenprogramma ontwikkelen tot loopbaanbegeleiding naar een andere functie, binnen of buiten de organisatie. Voor de leidinggevenden kan dit een pittig traject zijn. Het is dan ook raadzaam om ook te investeren in trainingen gespreksvoering. Deze vervolgstappen zijn maatwerk per organisatie en worden weer gegeven in een concreet actieplan.
Na afloop van dit traject heb je feilloos in de peiling hoe je personeelsbestand eruit ziet en welke vervolgstappen daar naadloos op aansluiten.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op